Sajnálatos módon ez a fantasztikus játék csak most ért ide Magyarországra, annak ellenére, hogy kialakulása az 1860-as évekre tehető. Kanadában készítették az első játéktáblát és népszerűsége folyamatosan nőtt, így mára szülőhazájában és Amerikában rendkívül elterjedt és óriási népszerűségnek örvend.

A Crokinole gyökerei a feltételezések szerint angol és dél ázsiai játékoktól erednek, mint például a Carrom. A máig ismert és ledokumentálható legrégebbi táblát 1876-ban Kanadában, Tavistockban készítették. Ez a játéktábla a mai napig egy kanadai múzeum büszke tulajdonát képezi.

136evestabla

 forrás:knipsbrat.com

1999 óta Kanadában kerül megrendezésre minden évben a Crokinole Világbajnokság (Wordl Crokinole Championship). Európában is egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre szélesebb körben válik ismertté. Magyarországon a fordulópontot az 2012-es év jelentette, mivel ekkor kezdett szélesebb körben is ismertebbé és elterjedtebbé válni ez a remek játék.Bízunk benne,hogy ez a fantasztikus játék Magyarországon is egyre szélesebb körben válik népszerűvé!

Crokinole Vilgbajnoksag

forrás:schnuth.com