Eseménynaptár

A 2019-es Magyar Bajnokság lebonyolítási rendje
2019. December 08. , Vasárnap,  8:00 -  5:00
Találatok : 486

A Magyar Bajnokság lebonyolítási rendje:

1. A döntőbe automatikusan bejutók száma a ranglistáról 14 fő (2019 november 3 utáni ranglistaállást figyelembevételével! -ekkor lesz pontcsökkenés több versenyzőnél, de előreláthatólag ez a jelenlegi legjobb 14 versenyző sorrendjét nem befolyásolja!-).

2. A ranglistáról bejutott versenyző visszalépése esetén, a ranglistáról a soron következő léphet a kieső helyére. A jelenlegi rendszer figyelembe veszi a versenyzők ranglista helyezését és a decemberi döntőbe mind a ranglistáról, mind a kvalifikációról be lehet majd kerülni. 

 

A VII. Magyar Bajnokságon való indulás joga kortól és nemtől függetlenül mindenki számára nyitott, aki a hivatalos versenyszabályokat tudomásul veszi és elfogadja.

Kétfordulós lebonyolítási rendszer:

- Kvalifikációs és egyben egyéni ranglistaverseny, 2019.11.10-én Budapesten (a helyszín: MOM Kulturális Központ)

- Magyar Bajnoki Döntő, a legjobb 20 versenyző (2019.12.08-án, Budapest, MOMkult)

 

Magyar Bajnoki Döntő:

- A döntőben a legjobb 20 versenyző vehet részt.

- A nevezési határidő időpontjában érvényes aktuális ranglista első 14 versenyzője automatikusan kvalifikálja magát a 20 fős döntőbe.

- A döntőbe a ranglistáról automatikusan kvalifikáló 14 versenyző nevezési határideje, 2019.11.04 hétfő éjfél, melyet írásban köteles megtenni.

- Számukra az írásban leadott nevezést követően, a részvéteti díj befizetési határideje 2019.11.17 vasárnap éjfél. Bővebb info a Magyar Bajnokság versenykiírásában!

- A versenyzők nevezésükkel elfogadják és tudomásul veszik a VI.Magyar Bajnokság indulási feltételeit!

- A fennmaradó 6 indulási helyért kvalifikációs versenyen kell indulnia minden olyan versenyzőnek, aki nem került be a legjobb 14 közé.

- Már kvalifikált versenyző visszalépése, vagy a határidőig elmulasztott nevezése esetén, a ranglistán soron következő játékos a kieső versenyző helyére lép, így automatikus  indulási jogot szerez    a döntőbe és a kvalifikáción már nem kell megmérettetnie magát.

- Amennyiben 2019.11.30.-ig a döntőbe jutott versenyző írásban jelzi a szövetség felé, hogy mégsem tud részt venni a döntőn, a nevezési díját 2020.03.31-ig az elkövetkező versenyek nevezési díjából jóváírjuk.

2019.11.30 után való visszalépés esetén, a nevezési díjat már nem áll módunkban jóváírni, illetve visszatériteni!

Az a versenyző aki a döntőn nem jelenik meg, automatikusan törli magát a bajnokságról, így ezen a versenyen ranglista pontot sem szerezhet.

 

Kvalifikációs verseny:

- A kvalifikáción való indulás mindenki számára nyitott és az induláshoz nem szükséges feltétel a korábbi versenyeken való részvétel.

- A kvalifikáción kortól és nemtől függetlenül bárki indulhat, aki nem került be az aktuális ranglista legjobb 14 versenyzője közé.

- A ranglista alapján automatikusan döntőbe jutott versenyzők a kvalifikációs versenyen nem befolyásolják a kvalifikálók sorrrendjét! (részletek hamarosan!)

- A kvalifikációs verseny 1-6. helyezettje indulási jogot szerez a 20 fős decemberi döntőbe.

- A kvalifikációs versenyről az OB döntőbe bejutott versenyzők  OB nevezési díjának befizetési határideje: 2019.11.17 vasárnap éjfél

- A kvalifikációs verseny azon indulói, akik nem jutnak be a 20-as döntőbe, a Magyar Bajnokság kiemelt ranglista pontjait a 21. helyezettől kezdve arányosan megkapják.

- Amennyiben a selejtezőt követően történik visszalépés, akár ranglistán, akár kvalifikációról bejutott versenyzők részéről, akkor a kvalifikációs verseny döntőbe     jutott versenyzőit közvetlenül követő 7.-10. helyezettek kapnak meghívást a döntőben való részvételre.