Maradjunk kapcsolatban

Kérdésed van? Javasolnál valamit? Vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, és mi azonnal válaszolunk Neked!

E-mail

info@crokinolejatek.hu vagy rimar.zsolt@chello.hu

Küldök levelet!

Telefon

Rimár Zsolt +36-20-329-8393
Crokinole egy kettő-négyszemélyes, fából készült, pöckölős ügyességi játék, pörgős és izgalmas játékmenettel, percek alatt elsajátítható szabállyal, minden korosztály számára. Az 1860-as években alakult ki Kanadában, jelenleg szülőhazájában és Amerikában örvend a legnagyobb népszerűségnek. A Crokinole egy ízig-vérig versenyjáték, nem véletlen, hogy a játékból világbajnokságot is rendeznek.
New item

HONNAN SZÁRMAZIK?

A Crokinole csak Magyarországon tűnik új dolognak, de Kanadában már kb. 1860 óta játsszák. Több országban sportként űzik és világbajnokságot is rendeznek belőle.
New item

2012-ÓTA HAZÁNKBAN!

Hazánkban 2012-ben jelent meg, de ez a rövid idő elég volt arra, hogy megalakuljon a Magyar Crokinole Szövetség és kiépüljön a bajnoki versenyrendszer.
New item

MAGYAR BAJNOKSÁGOK!

2013-tól minden évben megrendezésre kerül az egyéni, 2015-től a páros Magyar Bajnokság. A rajongók és versenyzők táborában azonban még bőven van hely, ezért azon munkálkodunk, hogy ez a nagyszerű versenyjáték minél szélesebb körben ismerté váljon Magyarországon.

Soron következő eseményeink

No Calendar Events Found or Calendar not set to Public.

Mire való a por, amivel a korongokat kenik?

Könnyebben csúszik tőle a korong és kiszámíthatóbb, stabilabbak a lövések.

Mi a por neve?

Mi természetes burgonyakeményítőt használunk, ami nálunk jelenleg a legjobb erre a célra használható anyag és nem mellesleg, nem káros az egészségre. Bioboltokban kapható. Kanadában más port használnak erre a célra.

Hogyan használjuk a port?

Az a legjobb, ha az egyik ujjbegyünket megmártjuk a porban, majd lepöcköljük a felesleget. Ezután húzd végig az ujjadat a korongon és kész. Felmerülhet benned az az érzés, hogy nincs is rajta semmi, de ettől még jól fog csúszni, próbáld ki!

Porral rosszabban csúszik a korong, miért?

Mert túl sokat használsz. Ha szemmel látható mennyiség van a korongon, akkor nagy valószínűséggel negatívan befolyásolja a korong csúszását.

Miért fáj a körmöm pöckölés után? Ez normális?

Mert túlságosan távolról pöccinted a korongot. Vidd olyan közel az ujjadat a koronghoz, amennyire csak a megmozdítása nélkül lehet. Sőt, minél messzebbről pöccinted a korongot, annál kevésbé fogsz pontosan lőni.

Mivel kell kezelni a táblát, ha már nem csúsznak jól a korongok még por használatával sem?

Ne használd párás környezetben, vagy esős időben szabadban fedett helyen sem. Nem lesz olyan tökéletes a csúszás, mintha száraz körülmények között játszanál.

Töröld át a táblát egy puha pamut ronggyal, hogy megszabadítsd a zsíros pacáktól, amit az ujjaiddal "varázsoltál" oda.

Hogyan és milyen körülmények között tároljuk a táblát?

Lehetőleg fektetve vagy az élére állítva a falnak támasztva. Ha megvan rá a mód, akkor pára és fénymentes helyen tároljuk, illetve fedjük le valamivel, hogy ne menjen rá a por.

Minek menjek versenyre, hogy mindenki megverjen?

Akik kezdők, külön kategóriában játszanak (szabadidős kategória), vagy vannak különböző kategóriák a versenyeken. A versenyeken lehet a legjobban megtanulni a fortélyokat, taktikákat, sőt a legjobbaktól is itt tanulhatsz.

Deme Áron (háromszoros Magyar Bajnok), élete első versenyén a mezőny vége felé végzett, de a harmadik versenyét már meg is nyerte! Nagy Péter (Magyar Bajnoki III. helyezett) májusban találkozott először a játékkal és novemberben már III. lett az OB-n!

Szolgáltatásaink

Játékbemutatók

Játékbemutatók

Vállaljuk gyermek, iskolai, céges rendezvényeken, egyéb klubnapokon, sportnapokon, vendéglátóhelyek rendezvényein való részvételt és játéklehetőséget. Igény és megállapodás szerint biztosítunk játék-lehetőséget játékvezetéssel, oktatással, korosztálytól, tudásszinttől és létszámtól függetlenül. Játsszon a legjobbakkal, látványos játszmák és bemutatók keretein belül!
Versenyszervezés

Versenyszervezés

2012-es hazai debütálása óta folyamatos versenyzési lehetőséget biztosítunk mindazok számára, akik keresik a kihívásokat és fejlődni szeretnének. Ennek érdekében kialakítottuk a szabadidős versenyrendszert, hogy minél szélesebb körben elérhetővé tegyük és megismertessük ezt a nagyszerű versenyjátékot. 2016-ban kerül megrendezésre a IV. egyéni és II. páros Magyar Nemzeti Bajnokság, de ezen kívül számos versenyen és eseményen biztosítunk további játéklehetőséget
Táblák értékesítése

Táblák értékesítése

Általunk ajánlott Rimár Crokinole táblák, melyek kis szériában készülnek és minden igényt kielégítenek. Egyben a Magyar Crokinole Szövetség hivatalos versenytábláinak a beszállítója is. Pontos kidolgozás és a kiváló csúszási tulajdonságok mellett nagy előnye, hogy kompatibilis a hazai és nemzetközi versenyeken használatos versenytáblákkal.